Ki van a maszk mögött?

Pásztor Botond vagyok. Már 6 éves korom óta sportolok. A futball volt az első sport, amit versenyszerűen űztem elsősorban édesapám ösztönzésére. Hamar rá kellett, hogy jöjjek azonban, hogy nem lesz belőlem egy Szoboszlai. A futball mellett számos sportágban is sikeresnek mondhatom magamat, ilyen volt a kajak-kenu és az asztalitenisz is. Később a versenyszerű sportolással felhagytam és 18 éves korom óta az egészséges életmód és annak maximalizálása vált életem meghatározó tevékenységévé.

before
after

A sportolók és egészséges életmódot élők számára fontos, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, és mivel az emberek nagyrésze egyre kevesebbet mozog, így az egészsége miatt mindenkinek ki kéne. Évekkel ezelőtt azt a célt tűztem ki magam elé, hogy átadjam az embereknek azt a 20 év alatt felhalmozott tudást, ami engem is segített a sportban és az egészséges életmódban. Azt a lényeges tudást igyekszem mindenkinek átadni, ami a beletett energia 20%-ával, az eredmények 80%-át képes biztosítani. A három legfontosabb nyilván a mozgás, a pihenés és az étkezés kombinációja, de emelett rengeteg tényező befolyásolja még a sportteljesítményt és a jólétet.

Az úton rengeteg fitness szakemberrel konzultáltam és tanultam tőlük. Na persze nem a kamu fitness guruktól, akik mindent elkövetnek, hogy megpróbálják rád sózni a kamu termékeiket és egy olyan ördögi körbe tereljenek, aminek sosem látod a végét. Arra az ördögi körre gondolok, mikor az időd, pénzed és az energiád nagy részét a sportnak és az egészségednek szenteled az eredményeket azonban mégse látod. Az edzőteremben stagnálsz, a versenyeken pedig nem tudod azt nyújtani, amit elvárnál magadtól. Ha látod is, ha visszatekintesz rá kell jönnöd, hogy mennyi minden felesleges dolgot csináltál az úton, amit ha korábban tudsz, nem követsz el. Persze ezt könnyű mondani.

Az egészség pedig mindenki számára fontos, mégis képesek vagyunk sokszor háttérbe helyezni, mert azt gondoljuk ráér vagy éppen most megengedhetjük magunknak, hogy engedjünk kicsit a nadrágszíjon. Lássuk be, az egészségére nézve a legtöbb ember nem tudatos. Tudja, hogy fontos, de nem tesz eleget érte. Ha te más vagy, jó helyen jársz. 

A profiedzomaszkokat azért hoztuk létre, hogy a hozzám hasonló céltudatos sportembereknek egy alternatív módszerre hívjuk fel a figyelmét, amivel teljesítményüket maximalizálhatják és mindig a legjobbat hozzák ki magukból.

A légzés – bármilyen sportról beszéljünk – az egyik legfontosabb részlet, amit ha nem csinálsz jól, rengeteget tud rombolni a teljesítményeden. A légzést is meg kell tanulni. Ahogyan a fekvenyomás során, úgy a futás során is. Légzőgyakorlatokkal és azzal, hogy odafigyelsz a légzésedre edzés közben már megtetted a legfontosabb lépéseket. Ezen kívül az sem mindegy milyen levegőt szívsz.

A edzőmaszk sportembereknek készült. Ha te még kezdő vagy és szeretnél rendelni, akkor azt mondom egyelőre kezdd a fent említettekkelés csak utána rendelj. Ha mégis úgy döntesz, hogy rendelsz, kérlek tedd meg az első lépéseket és csak utána vedd használatba a maszkot!

Az edzőmaszk hatékony eszköz, ami számos esetben segítheti a sportolót: képes javítani az asztmát, növeli az állóképességet és a verseny előtti teljesítményt, javítja a regenerációt és az edzésre szánt időt is csökkenteni tudja, de csak a fokozatosság elve mentén alkalmazva és nem eszetlenül. Kérlek olvasd el ezt a cikket mielőtt használnád!

Ha végigolvastad rövid bemutatkozómat, biztos vagyok benne, hogy elszánt vagy, aki hivatott arra, hogy bármit elérjen, ami számára kedves és fontos. Örülök, hogy itt vagy és remélem segíteni tudlak a sport terén. Sok sikert kívánok!